empty
home   /   skigebied  /   het-gebied

Het gebied

Les Menuires is uitstekend gelegen in Les Trois Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied van de wereld met 650 km aan pistes en 200 skiliften. Men kan vanuit Les Menuires skiën en snowboarden naar Saint Martin, Val Thorens, Orelle, Meribel, Courchevel, La Tania en Bride-les-Bain.

Vallée des Belleville is het dal waar Saint Martin, Les Menuires en Val Thorens gelegen zijn, dit gebied bestaat al uit 300 km aan piste en heeft 63 skiliften. Het skigebied gaan van 1800 meter tot 3200 meter (de grote cabinelift van de Cime Caron).

Ons chalet ligt zeer gunstig aan de piste welke uitkomt bij de skilift Bettex, vanuit deze skilift komt u in het centrum van Les Menuires en heeft u met de vele liften toegang tot het hele skigebied, voor de beginners zijn er veel blauwe pistes, maar voor de meer geoefende skiër vind u rode en zwarte pistes.Voor de skiërs die kilometers willen maken kunnen met de Trois Vallees pas  bijvoorbeeld voor een lunch naar het gezellige Meribel / Courchevel skiën. Beginners kunnen op de oefenweide met rollerbaantje om de hoek terecht. In de directe omgeving van het chalet kunnen (kleine) kinderen heerlijk in de sneeuw spelen met een sleetje.

Onderaan de skipiste Bettex bij de ingang van de skilift vind u een zelfservice verkooppunt voor skipassen, alleen d.m.v. pinbetaling.

De kinderen kunnen vanaf 3 jaar voor de eerste ski-lessen terecht bij Club Piou Piou in La Croisette, Een overzichtelijke en beschermde plek waar kinderen spelenderwijs kennismaken met de sneeuw en het skiën. Ook hier is een kindercrèche aanwezig voor kinderen vanaf 3 maanden.

Naast het skiën zijn er meerder activiteiten in Les Menuires, neem bijvoorbeeld onder begeleiding wandelingen maken in de sneeuw met sneeuwschoenen, tochten met sneeuwscooters, zwemmen / sauna en/of fitness in Centre Sportif in Les Menuires.

Voor de innerlijke mens zijn er diverse restaurants in de omgeving van het chalet o.a.La Table des Marmottes, La Ruade, La Haut, Vallée Gourmande en Le Birstro des Cimes. Zodra u het voetgangersliftje (open van 8.00 tot 23.00 uur) neemt komt u in La Croisette waar u nog meer restaurants aantreft.  

Carrefour Montagne en Sherpa Preyerand zijn de dichtstbijzijnde supermarkten. Bij aankomst komt de bakker bij u aan de deur die tijdens uw verblijf iedere morgen de door u gewenste broden en broodjes bij u bezorgt.